Om udstillingen 

I knap et år har vi samlet fotos ind under #DETSERDUIKKEIBYEN gennem en kampagne af samme navn. Kampagnen sætter fokus på danskernes forhold til yderområderne og alt det smukke, sjove, skæve og skøre, som folk uden for byen oplever.

Der er indsamlet over 10.000 fotos, taget af mennesker fra alle dele af landet, og mange hundrede af dem kan nu ses i den unikke fotoudstilling #DETSERDUIKKEIBYEN. Blandt disse fotos forekommer der 12 vinderbilleder, som udstilles i stort format. 

På udstillingen kan du opleve alt fra dansende køer, gribende smuk natur og lamper i fodboldmål til grise i grønne skraldespande, og du vil få masser af fortællinger om livet som det leves og opleves uden for byen.

Udstillingen består delvist af fotos udvalgt af en fagjury, bestående af forfatter og foredragsholder Knud Romer, fotograferne Janus Engel, Søren Rønholt og Kia Hartelius - samt leder af Copenhagen Photo Festival Maja Dyrehauge Gregersen. Udstillingen består også af en række fotos, som med deres indlejrede historier i særlig grad har imponeret kuratorgruppen fra DR og Realdania.

Fotoudstillingen er en del af Copenhagen Photo Festival 2016. Den er blevet vist i Rundetårn i perioden 4. juni til 3. juli, og den er nu på rundtur rundt om i Danmark - tiden vil vise, hvor den ender.

Om kampagnen

Kampagnen #DETSERDUIKKEIBYEN sætter fokus på yderområderne, og håbet er, at kampagnen og udstillingen kan være med til at give et nyt perspektiv på yderområderne samt vise de sjove og skæve fortællinger og nuancere debatten.

Med kampagnen har vi givet danskerne en mulighed for selv at vise, hvad livet uden for de store byer byder på. Små som store øjeblikke.

Kampagnen er udviklet af Realdania og DR Kunstklub i samarbejde med Copenhagen Photo Festival og Bolius.

Konkurrencen

Vi har løbende modtaget fotos i perioden juni 2015 -  1. april 2016. Hver måned – med start i august 2015 – er et foto blevet udvalgt af en månedsdommer. I april 2016 blev de fotos, der er med i den afsluttende udstilling under Copenhagen Photo Festival, udvalgt.